Home » Recepten » Madelief

Madelief

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Madelief
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % bloem } 100%
150 g 1.5 % bakkerszout
400 g 4 % gist
5.200 g 52 % water
2.000 g 20 % Grano Extra Gerst
400 g 4 % Jung Combimalz GOLD

Decoratie

344 g   Deco Mais Pareltjes (4 g per stuk)
172 g   roggebloem (2 g per stuk)

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 900 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Bloemmodel maken door eerst 1 bolletje te decoreren met Deco Mais Pareltjes en daaromheen 6 bolletjes weg te leggen.
Narijs ca. 60 minuten.
Voor het bakken de buitenste bolletjes decoreren met Roggebloem

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 15 minuten (half gebakken).

Uitkomst 86 stuks

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie