Recepten

Mallow IJsjes

Recept

1.000 g   Mallow
200 g   water *

* 100°C.

Decoratie

200 g   Dip Cerise *

* of een van de andere Dip smaken.

Bodem

30 st   ijsbakjes (1 st per stuk)
Mallow IJsjes

Werkwijze

Zet de Mallow minimaal één dag van tevoren op een warme plek (ca. 40°C).
Een andere mogelijkheid is om de Mallow à la minute te verwarmen in de magnetron.

Meng de Mallow en het water in een lage versnelling met de garde.
Zorg ervoor dat de totale massa minimaal 60°C wordt.
Zodra de massa schuimig begint te worden, de machine in de hoogste versnelling zetten.
Klop gedurende 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de machine. Soortelijk gewicht ca. 300 g/l.

Spuit de Mallow in de ijsbakjes en koel het geheel.

De ijsjes doorhalen met diversen soorten Dip van ca. 28-30°C
Decoreer de ijsjes naar wens, bijvoorbeeld met pajets, discodip, chocoladeparels, streepjes Dip etc.

Uitkomst 30 stuks (bij een vulling van 40 gram Mallow)