Recepten

Marmer Paas Tulband

Recept

3.000 g   Vero Extra Cakepoeder
1.500 g   boter
1.500 g   ei
15 g   bakkerszout
50 g   Cacao
50 g   castorsuiker

Afwerking

2.000 g   Dip Choco
500 g   Dip Advocaat Smaak

Decoratie

150 g   kokos *
80 g   chocolade **

* geel kleuren
** haasje

Marmer Paas Tulband

Werkwijze

Meng alle grondstoffen (m.u.v. de castorsuiker en cacao) op bakkerijtemperatuur 5 minuten in 1e versnelling met de vlindergard.
Soortelijk gewicht 850 gram/liter.
Op 2 kg van dit beslag de cacao en castorsuiker doorwerken.

Spuit drie dikke strepen beslag, daarop twee strepen chocoladebeslag, vervolgens twee strepen beslag en als laatste 1 streep chocoladebeslag.
Totaal 400 gram cakebeslag en 200 gram chocoladebeslag in 1 tulbandvorm.

Oventemperatuur:
Inschietoven 150°C - 160°C.
Rotatieoven 130°C - 140°C.
Baktijd 50 - 60 minuten.

Na afkoelen overgieten met Dip Choco van 32°C en aanzetten met geel gekleurde kokos.
De Dip Advokaat Smaak van 32°C op de bovenkant van de tulband spuiten zodat het er mooi afdruipt.

Plaats een klein paashaasje in het midden van de tulband.

Uitkomst 10 stuks