Recepten Recepten

Maxima Magic

Fonceerdeeg

600 g   Hardewenerdeeg met Kanomix

Vulling 1

250 g   Fruitful Apricot Jam

Rolbeslag

650 g   Rolbeslag met Sachermix

Recept 1

200 g   Zeesan Blood Orange
200 g   Fruitful Orange Cream
250 g   water
1.000 g   slagroom

Miserable

175 g   Bianca
175 g   water
700 g   Perla Amandelpan
105 g   eiwit
105 g   bloem

Vulling 2

200 g   Dip Neutraal
200 g   Arabesque Blanc 29
100 g   Butterscotch Granulaat

Recept 2

300 g   Zeesan Curd/Yoghurt
600 g   water
600 g   slagroom

Afwerking

900 g   Paletta Spray Neutraal
300 g   Fruitful Orange Cream

-

60 g   Sjabloonbeslag (10 g per stuk)
Maxima Magic

Werkwijze

Fonceer een bakplaat van 60 x 40 cm met hardewenerdeeg dikte 1,75 mm.
Het hardewenerdeeg uitsteken en bakken in het frame.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 12 minuten.

Voor de Miserable:
De Bianca en water opkloppen tot een standig schuim.
Perla Amandelpan mengen met het eiwit, de bloem toevoegen en door het schuim spatelen.
Schuim direct verwerken in het banketframe met afstrijker 4 cm.

Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 25 minuten.

De gebakken plakken laten afkoelen.

Het frame met de ronde kanten op de plaat zetten.
Bestrijk de gebakken hardewenerplak met Fruitful Apricot Jam en plaats deze in het frame.
Leg een plak Sacher Rolbeslag op de Fruitful Apricot Jam.

Meng het water, Zeesan Blood Orange met de Fruitful Orange Cream tot een gladde massa.
Spatel de slagroom, die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Deze vulling op het Sacher Rolbeslag aanbrengen en afstrijken met afstrijker 2,5 cm.

Leg hierop een plak Miserable.

Smelt de Arabesque Blanc 29 met de Dip Neutraal tot 35°C en meng de Butterscoth Granulaat erdoor.
Verdeel dit over de miserable.

Meng het water met de Zeesan Curd/Yoghurt tot een gladde massa.
Spatel de slagroom, die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Breng deze vulling op de Miserable met Noga Choco en afstrijken met afstrijker 0,5 cm en vries in.

Meng de warme Paletta Spray Neutraal uit de gelei spuitmachine met de Fruitful Orange Cream.
Giet dit gelijkmattig op de Curd/yoghurt bavaroise en laat geleren.

Verwijder het frame, snijd in de gewenste maat.
Maak eventueel gebruik van de meegeleverde snijmal.

Uitkomst 1 frame (6 taartjes van 17,5 x 17,5 cm)

Decoreren naar eigen inzicht.