Recepten Recepten

Meergranenbrood met Kornkrüstchen

Recept

5.000 g 50 % Kornkrüstchen * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
300 g 3 % gist
5.700 g 57 % water
100 g 1 % Zedomals Poeder

* Kornkrüstchen bevat zout!

Meergranenbrood met Kornkrüstchen

Werkwijze

Kornkrüstchen en water mengen.
Rusttijd 30-60 minuten.

Bloem, Zedomals en gist toevoegen en van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26-27°C.
Afwegen 430 gram.
Bolrijs 40 minuten.
Vormen en decoreren met roggebloem.
Narijs 60 minuten.
Insnijden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 35 broden.