Home » Recepten » Meergranenbrood met Panomix Multikoren Donker

Meergranenbrood met Panomix Multikoren Donker

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Voorrijs 15 minuten.
Afwegen 440 of 880 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Vormen en decoreren met Zadenmix.
E.v.t. bakken als vloerbrood.
Narijs 45 minuten.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 40 minuten.

Uitkomst: 35 halve broden
17 hele broden


NB. Voor diepvriesdegen 2% Nordix Super toevoegen.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Multik. Donker * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
300 g 3 % gist
5.500 g 55 % water

* Panomix Multikoren Donker bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie