Recepten Recepten

Melkbrood met Milky

Recept

10.000 g 100 % bloem
240 g 2.4 % gist
150 g 1.5 % bakkerszout
5.600 g 56 % water
800 g 8 % Milky
Melkbrood met Milky

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 870 gram.
Bol of puntrijs 45 minuten.
Narijs 70 minuten.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 19 stuks

Milky geeft een rustige bakaard en dient daarom voldoende ontwikkeling in het voorproces te krijgen.
Bij korte processen adviseren wij u het gistpercentage te verhogen en de degen zeer goed af te kneden.

NB. Om te voldoen aan de eisen die de warenwet aan melkbrood stelt, moet 8% Milky worden toegevoegd.
Dit percentage wordt berekend over de bloem plus de eventuele extra toegevoegde broodverbetermiddelen.