Recepten

Meringues Pistache

Recept

200 g   Bianca
200 g   water
400 g   suiker
200 g   pistachenoten *
80 g   Wigo Compound Pistache **
2 g   groene kleurstof ***

* of vervangen door andere noten
** of vervangen door 50 gram Zeesan
*** de kleur naar smaak aanpassen

Meringues Pistache

Werkwijze

Bianca, 200 gram suiker en water van ca. 70°C opkloppen tot een stevige schuim.
Draai de andere 200 gram suiker na in de tweede versnelling, bij gebruik van Zeesan Neutraal dit mengen met de suiker.
Draai de schuim ca 5 minuten na in de tweede versnelling, voeg in de laatste minuut de Wigo Compound Pistache door.
100 gram schuim met twee krabbers op een bakplaat met bakpapier scheppen.
Decoreren met pistache noten en eventueel groen gekleurde Mont Blanc.

Mont Blanc mengen met iets (vloeibaar) groene kleur en tussen de handen goed weg wrijven.
Zodat de Mont Blanc mooi groen kleurt.

Oventemperatuur:
Inschietoven 150°C.
Rotatieoven 130°C.
Baktijd 90 minuten.

Uitkomst 10 stuks
Ps. als alternatief voor pistache noten kunt u amandelstaafjes gebruiken, meng daarvoor groene kleur met heet water,
week hierin de amandelstaafjes. Zet ze na 1 uur op de lek en laat ze drogen.