Home » Recepten » Mini Quiche Lorraine

Mini Quiche Lorraine

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Mini Quiche Lorraine
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g   Hartige Fonceer
400 g   boter of margarine
225 g   water

Vulling

480 g   Quichexpress
1.200 g   water
24 g   bouillonpoeder
16 g   bakkerszout
4 g   peper

Vulling 2

400 g   geraspte kaas
280 g   spek
280 g   ham
200 g   uien
160 g   paprika
320 g   champignons

Werkwijze

Meng alle grondstoffen en kneed ze met de haak tot een soepel en homogeen deeg.
Deeg iets rust geven.
Uitrollen op 1,5 - 2 mm dikte.

Vorm van 10 cm doorsnede fonceren.

De Quichexpress mengen met de helft van het water, de andere helft geleidelijk toevoegen met bouillonpoeder, zout en peper.
Vervolgens 5 minuten in de 2e versnelling gladdraaien.
De aangemaakte quichexpress mengen met de vulling 2.
De cupjes vullen met 60 gram quichvulling.

Oventemperatuur 180°C.
Baktijd 20-25 minuten.

Uitkomst 54 stuks.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie