Moederdag boltaartje
Moederdag boltaartje
Recept
500 g | Rolbeslag met Maestro Moscovisch |
Vulling
1.250 g | Zeesan Curd/Yoghurt | |
2.500 g | water | |
2.500 g | slagroom | |
1.875 g | Aldia Aardbei |
Afwerking
1.300 g | ColdJel Neutraal * |
* rood gekleurd
Decoratie 1
130 g | Pajets Chocolade | |
195 g | slagroom (15 g per stuk) | |
65 g | chocolade krullen (5 g per stuk) |
Decoratie
13 st | Marsepein hartje (1 st per stuk) |
Werkwijze
Meng de Zeesan Curd/Yoghurt met het water tot een gladde massa.Spatel 1/3 deel van de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor, daarna de overige slagroom doorspatelen.
Spatel de Aldia Aardbei grof door deze massa heen.
Vul de Bolvorm van 1 liter twee maal met de bavaroise.
Leg tussen de lagen een plakje rolbeslag.
Sluit het geheel af met een plakje rolbeslag.
Voor een goede gelering de bollen eerst in de koelkast plaatsen en daarna invriezen.
Los de bevroren bollen en doorhalen met de rood gekleurde Coldjel Neutraal.
De rand aanzetten met Pajets Chocolade.
Decoreren met een rozet slagroom, 3 chocolade krullen en een marsepein hartje.
Uitkomst 13 stuks