Home » Recepten » Moederdagtaart met Zeesan Strawberry

Moederdagtaart met Zeesan Strawberry

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Doe eerst de eieren, water en Citroenrasp in het bekken, daarna de Moscaplus toevoegen en het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen.
Draaitijd minimaal 8 minuten, verdeeld in ca. 6 minuten hogere en 2 minuten lagere versnelling.
Soortelijk gewicht 290-320 gram/liter.
15 taart pannetjes van 17 cm doorsnede vullen met 145 gram beslag.

Oventemperatuur 190°C.
Baktijd 18 minuten.

Na afkoelen.

Meng de Zeesan Strawberry met water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75 % is opgeklopt erdoor.

De taartjes 1 maal doorsnijden en bolvormig vullen met 240 gram Aardbei Bavaroise.
Steek uit de bovenplak een hartvorm.
Druk de bovenplak stevig op de bavaroise zodat de vulling door het gat van het hart gedeeltelijk naar buiten komt.
Strijk de zijkanten aan met creme au beurre en zet er amandel aanzetsel tegenaan.
Plaats de aardbeien in de hart vorm en leg het uitgestoken hart er op.
Overstuif het geheel met roze Mont Blanc.

Uitkomst 15 taartjes.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.200 g   Moscaplus
960 g   ei
100 g   water
40 g   Citroenrasp

Vulling

500 g   Zeesan Strawberry
625 g   water
2.500 g   slagroom

Decoratie

1.500 g   aardbeien
150 g   Mont Blanc
300 g   Calif. Amandel Schaafsel
375 g   Creme au Beurre met Minuta VV
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie