Recepten

MonChoutaartje

Rolbeslag

180 g   Rolbeslag met Moscalux *

* 20 plakken van 8 cm doorsnede en 1 cm dik

Kruimelmassa

1.000 g   Kruimeldeeg met Kanomix en Minuta VV

Recept

400 g   Scaldis Wit
250 g   MonChou
450 g   water
350 g   Zeesan Neutraal
2.500 g   slagroom

Trempeer

240 g   Trempeerlikeur met Gel

Vulling

400 g   Fruitful Cherry

Afwerking

50 g   ColdJel Neutraal
40 g   Mont Blanc

Decoratie

40 st   kersen
MonChoutaartje

Werkwijze

Voor de bodem 50 gram kruimeldeeg bakken in een ring van 12 cm doorsnede.
Na het afkoelen bestrijken of bespuiten met Scaldis Wit.
Meng de MonChou met 200 gram heet water tot een gladde massa, voeg de Zeesan Neutraal en de rest van het water toe en meng dit geheel tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.

Vul de ringen met het gebakken kruimeldeeg tot de helft af met de MonChou bavaroise.
Hierop een plakje Rolbeslag leggen en tremperen met Trempeerlikeur Gel Kirsch.
Vervolgens een laag Fruitful Cherry aanbrengen en tot de rand afvullen met MonChou bavaroise.

Hierop direct bolletjes MonChou bavaroise als decoratie spuiten.

Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

Als afwerking een goud lintje om de rand zetten.
De bovenzijde bestrooien met Mont Blanc cacao.
(Mont Blanc waardoor iets cacao is gemengd).

Twee kersen doorhalen met ColdJel Neutraal en zet deze op het taartje.

Uitkomst 20 stuks

* Voor een vollere MonChou smaak kan de hoeveelheid MonChou verhoogt worden, deze hoeveelheid wel compenseren op de slagroom.