Home » Recepten » Muffins

Muffins

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Muffins

Werkwijze

De Panovite Muffin, water en Muffinolie met de vlinder tot een glad beslag draaien.
Planeetmenger 5 minuten in 1e versnelling.

De eventueel te gebruiken vruchten of noten doormengen.

Met een ijsschep, 65-80 gram beslag in de Muffintray scheppen.

Inschietoven:
Oventemperatuur 180°C.
Baktijd ± 25 minuten.

Rotatieoven:
Oventemperatuur 165°C.
Baktijd ± 25 minuten.

Uitkomst 27 stuks.

Mini Muffin
Afweeggewicht 35 gram ongevuld en 40 gram gevuld.

Opmerkingen:
IJsschep nr. 16 geeft een gewicht van 65 gram.
Het beslag is 2 tot 4 uur te verwerken.

Voor langere bewaartijden kan het beslag ook diepgevroren worden.
Indien de muffins direct na het bakken in plastic verpakt worden, zijn ze 1 week houdbaar.
De olie moet plantaardig en neutraal van smaak zijn.
In verband met soortelijk gewicht de Muffinolie altijd wegen.















Variaties:

Rozijnenmuffins
1800 gram Muffinbeslag
360 gram Rozijnen


Bosbessenmuffins
1800 gram Muffinbeslag
360 gram Bosbessen


Notenmuffins
1800 gram Muffinbeslag
180 gram Noten


Chocolademuffins
1800 gram Muffinbeslag
180 gram Chocoladeschaafsel


Tarwemuffins
1800 gram Muffinbeslag
135 gram Zemelen ) 20 min.
200 gram Water ) weken
75 gram Citroenrasp


Gembermuffin
1800 gram Muffinbeslag
360 gram Gehakte gember


Kaneelmuffin
1800 gram Muffinbeslag
15 gram Kaneel



Anijsmuffin
1800 gram Muffinbeslag
40 gram Gemalen anijs



Rode bessenmuffin
1800 gram Muffinbeslag
360 gram Rode bessen (bevroren)



Zwarte bessenmuffin
1800 gram Muffinbeslag
360 gram Zwarte bessen (bevroren)


Kersenmuffin
De muffins maken als normaal, caisses vullen
en op elke caisse een kleine hoeveelheid
bakvaste vruchtenvulling, bijvoorbeeld kersen,
spuiten. Bijvoorbeeld Frutafill.


Appelmuffin
1800 gram Muffinbeslag
360 gram Gehakte appel (bevroren)


Ananasmuffin
1800 gram Muffinbeslag
360 gram Gehakte ananas


Bosvruchtmuffin
1800 g Muffinbeslag
180 g Bevroren bosbessen
180 g Bevroren frambozen



Appel-Hazelnootmuffin
1800 g Muffinbeslag
250 g Frutafill Appel
100 g Gebroken Hazelnoten


Pistachemuffin
1800 g Muffinbeslag
200 g Amandel flakes
100 g Pistache compound (iets groene kleur)


Mandarijn Kokosmuffin
1800 g Muffinbeslag
270 g Gehakte mandarijn bevroren
100 g Kokos


Walnoot rozijnmuffin
1800 g Muffinbeslag
250 g Rozijnen
100 g Gehakte Walnoten
6 g Kaneel


Speculaasmuffin
1800 g Muffinbeslag
40 g Orenta Speculaaskruiden
Gebruneerde Amandelen

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g   Panovite Muffin
400 g   Muffinolie *
400 g   water

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie