Home » Recepten » Muffins

Muffins

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Muffins

Werkwijze

Cream Muffin, water en Muffinolie met de vlinder tot een glad beslag draaien.
Planeetmenger 5 minuten in de 1e versnelling.

Met een ijsschep, 65-80 gram beslag in de Muffintray scheppen.

Inschietoven:
Oventemperatuur 180°C.
Baktijd ± 25 minuten.

Rotatieoven:
Oventemperatuur 165°C.
Baktijd ± 25 minuten.

Uitkomst 27 stuks.


Mini Cream Muffin
Afweeggewicht 35 gram ongevuld en 40 gram gevuld.

Variaties:

Rozijnen Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
360 gram Rozijnen


Bosbes Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
360 gram Ingevroren bosbessen


Noten Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
180 gram Noten


Chocolade Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
180 gram Chocoladeschaafsel


Tarwe Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
135 gram Zemelen ) 20 minuten
200 gram Water ) weken
75 gram Citroenrasp


Gember Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
360 gram Gehakte gember


Kaneel Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
15 gram Kaneel


Anijs Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
40 gram Gemalen anijs


Rode bessen Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
360 gram Rode bessen (bevroren)


Zwarte bessen Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
360 gram Zwarte bessen (bevroren)


Kersen Cream Muffin
De muffins maken als normaal, caisses vullen
en op elke caisse een kleine hoeveelheid
bakvaste vruchtenvulling, bijvoorbeeld kersen,
spuiten. Bijvoorbeeld Frutafill.


Appel Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
360 gram Gehakte appel (bevroren)


Ananas Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
360 gram Gehakte ananas


Bosvrucht Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
180 gram Bevroren bosbessen
180 gram Bevroren frambozen


Appel-Hazelnoot Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
250 gram Frutafill Appel
100 gram Gebroken Hazelnoten


Pistache Muffin
1800 gram Muffinbeslag
200 gram Amandel flakes
100 gram Pistache compound (iets groene kleur)


Mandarijn Kokos Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
270 gram Gehakte mandarijn bevroren
100 gram Kokos


Walnoot Rozijn Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
250 gram Rozijnen
100 gram Gehakte Walnoten
6 gram Kaneel


Speculaas Cream Muffin
1800 gram Muffinbeslag
40 gram Orenta Speculaaskruiden
50 gram suiker
Gebruneerde Amandelen

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g   Cream Muffin
400 g   water
400 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie