Recepten

Ontb-eitje

Recept

1.000 g 50 % Panomix O'life * } 100%
1.000 g 50 % bloem }
40 g 2 % gist
1.100 g 55 % water

* Panomix O'life bevat zout!

Decoratie

240 g   Sesamzaad (6 g per stuk)
40 st   eieren
Ontb-eitje

Werkwijze

Van alle grondstoffen een wat korter afgekneed deeg vormen, ca. 90% afkneden.
Deegtemperatuur 24°C.
Deeg opmaken als voor brood en 20 minuten laten rusten.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 6 mm en 45 cm breed.
De deegplak royaal prikken met een korstprikker.
Decoreren met Sesamzaad.
Plakken snijden van 14 x 14 cm (ca. 85 gram).
De plakjes met het sesamzaad naar onder in de ronde pie-plate (doorsnede 12 cm) leggen.
De hoeken van de deegplakjes naar binnen vouwen.
Narijs 40 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 11 minuten.

Tik een eitje in het voorgebakken broodje en bak deze af in de winkel.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 6 minuten.

Uitkomst 40 stuks