Recepten

Oranje Grissini's

Recept

10.000 g 100 % Fiesta Picante *
400 g 4 % gist
4.400 g 44 % water
500 g 5 % ei

* Fiesta Picante bevat zout!

Doortoeren

3.500 g 35 % korstboter/margarine
1.600 g 16 % geraspte kaas

Decoratie

800 g   Decoratiegries *

* Oranje gekleurd

Oranje Grissini's

Werkwijze

Deeg glad draaien, maar niet taai.
Deegtemperatuur 20°C.
Korstboter invouwen.
Drie halve Hollandse toeren geven.
Bij de laatste toer de geraspte kaas op 2/3 van de deegplak strooien en in drieën vouwen.
Tussen de toeren 10 minuten rust geven (koelen).
Het deeg uitrollen op een dikte van 8 mm.
Beide kanten decoreren met gekleurde Decoratiegries.
Banen snijden van 1 cm breed en 30 cm lang (ca. 55 gram).
Spiraliseren en in stokbroodplaten leggen om kromtrekken tegen te gaan.
Narijs 40 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 12 minuten.

Uitkomst 385 stuks