Home » Recepten » Oranje koek met Koekgronddeeg

Oranje koek met Koekgronddeeg

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg maken.
Dit een nacht laten rusten.
Stukken uitrollen tot een dikte van ca. 2 1/2 mm.
Hier plakken van uitsnijden of steken.
Op de plakken Perla Amandelpan smeren, en afdekken met een bovenplak.
Zijkanten goed aandrukken.
Voor het bakken natmaken met water.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd ca. 8 minuten.

Na het afkoelen afwerken met roze fondant en slagroom of crème.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

6.000 g   zeeuwse bloem
2.500 g   patentbloem
2.000 g   koekgronddeeg
1.500 g   boter
4.500 g   basterdsuiker
3.000 g   oplegsnippers lang
1.600 g   water
100 g   deventer koekkruiden
100 g   Citroenrasp
50 g   ammonium
50 g   dubbelkoolzure soda
15 g   bakkerszout
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie