Home » Recepten » Oranje-Quartjes

Oranje-Quartjes

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g   Jung Basis-Quarkteig
1.900 g   water
250 g   ei
250 g   boter

Vulling

1.000 g   winterwortel
150 g   Wigo Compound Sinas
300 g   Citroenrasp

Decoratie

700 g   boter
1.350 g   Dip Sinas

Werkwijze

Winterwortel in reepjes snijden.

Alle grondstoffen van de vulling mengen en een nacht in de koelkast laten konfijten.
De volgende dag alle grondstoffen met de gekonfijte vulling in de spiraalkneder 5 minuten kneden in de eerste versnelling en 1 minuut in de tweede versnelling.

Afwegen 2100 gram en iets rond maken.
Deegrust 10 minuten.
Verdelen niet opbollen.
Niet teveel ruimte geven op de plaat, ca. 45 stuks op 60 x 80, bijvoorkeur op papier.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd ca.17 minuten.

Uitkomst 135 quartjes.

Na het bakken bestrijken met boter en na afkoeling door de Dip Sinas halen.

Oranje-Quartjes kunnen ook op een Bakplaat Fruitcarré gebakken worden.
Oranje-Quartjes bespuiten met Muffinolie en op de plaat zetten, zodat ze na het bakken los te breken zijn.
Op een plaat van 60 x 20 cm gaan 24 deegstukjes.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 25 minuten.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie