Recepten

Oranjeplaatje

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling 1

10.000 g 100 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten
1.000 g 10 % Sardimix
1.500 g 15 % Muesli Melange

Vulling 2

12.650 g   Fruitful Apricot
4.025 g   Perla Amandelpan
4.025 g   Gele room met Minuta VV

Afwerking

3.450 g   Fruitful Apricot Jam
Oranjeplaatje

Werkwijze

De Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.
Meng de gele room met de Perla Amandelpan.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Afwegen 3000 gram.
Uitrollen tot een dikte van ca. 10 mm op een plaat van 60 x 40 cm plaatsen.
Spuit op de deegplak banen (diagonaal) van de aangemaakte room met Perla Amandelpan en banen Fruitful.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 220-200°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 11,5 platen (60 stuks per plaat)

Na het afkoelen afmoesen en snijden in stukken van 4 x 10 cm.