Recepten

Paasbroeder

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
600 g 6 % gist
4.500 g 45 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling 1

2.000 g 20 % chocolade druppels

Vulling 2

2.750 g   Maestro Amandelspijs Ei
2.750 g   Advocaat 14%
450 g   Rap

Afwerking

1.140 g   Fruitful Apricot Jam (20 g per stuk)

Decoratie

285 g   chocolade druppels (5 g per stuk)
855 g   Dip Advocaat Smaak (15 g per stuk)
Paasbroeder

Werkwijze

Vulling 2 aanmaken
Meng de Advocaat 14 % en Rap tot een homogene massa en deze doormengen met de Maestro Amandelspijs.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de chocolade druppels doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 150 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Bollen uitrollen tot een diameter van 16 cm.
Op de onderplak tot 1 cm van de rand ca. 100 gram vulling spuiten.
Bovenplak erop leggen en de randen goed aandrukken.
Strijken met Ovex Liquide.
Narijs ca. 45 minuten.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 15 minuten.

Na voldoende afkoelen afmoezen met ingekookte Fruitful Apricot Jam.
Overstrooien met chocolade druppels.
Decoreren met streepjes Dip Advocaat Smaak.

Uitkomst 57 stuks