Recept
5.000 g
|
50 %
|
Panomix Vienna * |
} 100%
|
5.000 g
|
50 %
|
bloem |
}
|
600 g
|
6 %
|
gist |
|
4.500 g
|
45 %
|
water |
|
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling 1
2.000 g
|
20 %
|
chocolade druppels |
|
Vulling 2
2.750 g
|
|
Maestro Amandelspijs Ei |
|
2.750 g
|
|
Advocaat 14% |
|
450 g
|
|
Rap |
|
Afwerking
1.140 g
|
|
Fruitful Apricot Jam (20 g per stuk) |
|
Decoratie
285 g
|
|
chocolade druppels (5 g per stuk) |
|
855 g
|
|
Dip Advocaat Smaak (15 g per stuk) |
|
Werkwijze
Vulling 2 aanmaken
Meng de Advocaat 14 % en Rap tot een homogene massa en deze doormengen met de Maestro Amandelspijs.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de chocolade druppels doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 150 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Bollen uitrollen tot een diameter van 16 cm.
Op de onderplak tot 1 cm van de rand ca. 100 gram vulling spuiten.
Bovenplak erop leggen en de randen goed aandrukken.
Strijken met Ovex Liquide.
Narijs ca. 45 minuten.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 15 minuten.
Na voldoende afkoelen afmoezen met ingekookte Fruitful Apricot Jam.
Overstrooien met chocolade druppels.
Decoreren met streepjes Dip Advocaat Smaak.
Uitkomst 57 stuks