Home » Recepten » Paasbrood met Maestro Boterstol

Paasbrood met Maestro Boterstol

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Paasbrood met Maestro Boterstol

Werkwijze

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Iets korter kneden dan voor krentenbrood.
Deegtemperatuur 24°C.
Voorrijs 10 minuten.
Afwegen 750 gram.
Puntrijs 20 minuten.
Bij het opmaken een pil spijs van 150 gram inrollen.
Na het opmaken strijken met ei.
Met kleine tussenruimte op de bakplaat zetten.
Narijs 30 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 60 minuten.

Uitkomst 42 broden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % bloem } 100%
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
5.600 g 56 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling

12.000 g 120 % zuidvruchten

Vulling 2

6.300 g   Perla met Ei
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie