Recepten Recepten

Paasnestjes met ei met Panomix Vienna

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
700 g 7 % gist
4.600 g 46 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling

255 st   eieren (1 st per stuk)
Paasnestjes met ei met Panomix Vienna

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 900 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen en opbollen.
Bolletjes uitrollen tot strengetjes van 15 cm.
Twee strengetjes met elkaar twisten en rond leggen.
Strijken met ei en daarna een ei erin leggen, van het ei de luchtkamer doorprikken.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 10 minuten.

Uitkomst 255 broodjes.

Variant:

Afwegen 120 gram.
Bolrijs 10 minuten.
De bolletjes tot strengels rollen en van 3 strengels een vlecht maken.
Deze rond leggen in een pie-plate.
Strijken met ei, in het midden een ei leggen waarvan de luchtkamer is doorgeprikt.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 18 minuten.

Uitkomst 42 paasnestjes.