Home » Recepten » Paasstol Neoclassico met Maestro Boterstol

Paasstol Neoclassico met Maestro Boterstol

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Paasstol Neoclassico met Maestro Boterstol
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % bloem } 100%
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.000 g 60 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling

10.000 g 100 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten
1.000 g 10 % Sardimix
1.500 g 15 % Muesli Melange

Vulling 2

6.900 g   Perla met Ei

Afwerking

3.000 g   Dip Neutraal
3.000 g   Scaldis Wit

Werkwijze

De Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water, berekend over het gewicht van de Muesli Melange.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Vulling direct na het kneden doorwerken.
Temperatuur deeg en zuidvruchten 25°C.
Afwegen 750 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Aanpunten.
Iets los laten komen en een gleuf inrollen voor de spijs.
Pil spijs van 150 gram invouwen, goed aandrukken en op de bakplaat leggen.
Narijs 30 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 46 stollen.

Maak voor de afwerking een mengsel van de Dip Neutraal en Scaldis Wit, hiermee de stol overgieten en direct afwerken met groene decoratie.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie