Recepten Recepten

Panettone Paas Parade

Recept 1

2.200 g   Fantasy Panettone Cake
550 g   ei
550 g   Muffinolie *
550 g   water

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Bodem

160 g   Dip Neutraal
160 g   Arabesque Blanc 29
80 g   Butterscotch Granulaat

Recept 2

440 g   Zeesan Neutraal
825 g   Advocaat 14%
330 g   water
1.650 g   slagroom

Afwerking

150 g   cacaoboter
150 g   Arabesque Blanc 29

Decoratie 1

160 g   Advocaat Ganache (10 g per stuk)

Decoratie 2

48 g   gehakte pistachenoten (3 g per stuk)

Decoratie 3

160 g   choco decor (10 g per stuk)
Panettone Paas Parade

Werkwijze

Meng alle ingrediënten van recept 1 gedurende 5 minuten met de vlinder in de eerste versnelling.
Giet het beslag op een met bakpapier beklede plaat van 60 x 40 cm.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C. Rotatieoven 160°C.
Baktijd ca. 40 minuten.

Snijd de Panettone Cake in stukken van 10 x 15 cm en vries deze in.
Meng de Zeesan Neutraal met water tot een gladde massa.
Voeg de Advocaat 14% toe en spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.

Een plaat van 60 x 40 cm beleggen met bakpapier en stort hier de bavaroise op en gladstrijken.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Als de bavaroise bevroren is, snijden in stukjes van verschillende formaten.

Haal de Panettone Cake door het mengsel van Dip Neutraal, Arabesque Blanc 29 en Butterscotch.
Strijk een dun laagje Advocaat ganache op de bovenkant van de cake en decoreer deze met de bevroren Advocaat Bavaroise.

Spuit de taartjes af met de afgeslapte chocolade en decoreren met gehakte pistachenoten en choco decor.

UItkomst 16 stuks