Home » Recepten » Pavé met Panovite Roggopan

Pavé met Panovite Roggopan

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

4.000 g 100 % Panovite Roggopan * } 100%
320 g 8 % gist
2.400 g 60 % water

* Panovite Roggopan bevat zout!

Vulling

1.600 g 40 % Muesli Melange
800 g 20 % rozijnen
800 g 20 % krenten

Werkwijze

Muesli Melange ca. 30 minuten weken in 15 % water, berekend over het gewicht van de Muesli Melange.

Kneed aanvankelijk een vrij stevig deeg met 55 % water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Deegtemperatuur 26°C.
Bestrijk de bodem en zijkanten van een plastic rijsbak met olijfolie.
Laat hierin het deeg, onder plastic, 60 minuten rijzen.
Bestrooi een werkbank met een dikke laag roggebloem en stort het deeg op de werkbank.
Bestrooi het deeg royaal met roggebloem en druk het deeg enigszins voorzichtig uit tot een rechthoek van 60 x 120 cm, dikte = circa 3 cm.
Verdeel het deeg in twaalf banen van 10 cm breed en vervolgens elke baan afzonderlijk in twee gelijke delen (= 400 gram).
De deegstukken dubbel vouwen en op platen leggen.
Narijs 30 minuten.
Bakken met een klein beetje stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.

Uitkomst 24 broden van 400 gram.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie