Recepten

Pindakaascake

Recept

2.000 g   Vero Extra Cakepoeder
800 g   boter
1.000 g   ei
200 g   suiker
200 g   water
400 g   pindakaas
10 g   bakkerszout
10 g   Araba Mocca

Decoratie

200 g   Scaldis Melk
50 g   pindakaas
1 g   water
75 g   pinda's *

* Ongezouten

Pindakaascake

Werkwijze

Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur mengen en 4 tot 6 minuten in de eerste versnelling met de vlindergard draaien.

Schep 900 gram beslag in een blik.

Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Baktijd ca. 80 minuten.

Rotatieoven 140°C
Baktijd ca. 80 minuten.

Uitkomst 5 stuks

Scaldis Melk en de pindakaas mengen, als laatste een druppel water toevoegen om het geheel spuitbaar te maken.

Na het afkoelen decoreren met de pindakaasglazuur en overstrooien met pinda's.