Recepten Recepten

Pinksterslof met Korent Ambacht

Recept

1.000 g 100 % bloem
80 g 8 % gist
20 g 2 % bakkerszout
620 g 62 % water
200 g 20 % Korent Ambacht

Vulling

1.000 g 100 % zuidvruchten

Vulling 2

1.400 g   Perla Amandelpan
240 g   Renetta Appelspijs
240 g   Gele room met Rap
720 g   abrikozen
Pinksterslof met Korent Ambacht

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de zuidvruchten door werken.
Deegtemperatuur 24°C.
Het deeg in drieën delen.
Aanpunten en opmaken als voor brood.
Rijstijd 20 minuten.
Uitrollen tot plakken van 20 bij 80 cm.


Per plak in de lengte twee banen amandelpan opspuiten, is 450 gram.
De kanten over de spijs naar binnen vouwen en goed aandrukken.
De plak nu omkeren en op de plaat leggen, in het midden in drukken.
De gele room en Renetta Appelspijs mengen en in het midden een baan appelroom in spuiten, is 160 gram.
Narijs 30 minuten.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.


Na afkoeling per plak 240 gram abrikozen opleggen en abrikoteren.

Daarna op de gewenste grootte snijden.