Recepten

Pistache-rolo

Recept

575 g   Kanomix
230 g   boter of margarine
115 g   patentbloem
60 g   water
3 g   bakkerszout

Vulling

900 g   Maro 1:1 bonbon *
50 g   Wigo Compound Pistache

* Voor extra contrast eventueel een druppeltje groene kleurstof toevoegen

Decoratie

50 g   pistachenoten *

* gehakt

Pistache-rolo

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.

Het deeg uitrollen tot een dikte van 3 mm, plaats dit op een plateau van 60 x 40 cm, bestrijk de plak met water.
De Maro 1:1 bonbon mengen met de Wigo Compound Pistache.
Uitrollen tot een dikte van 2,75 mm en over het hardewenerdeeg leggen en bestrijken met water.
Rol de twee lagen op tot een grote pil en rol deze door de gehakte pistache, koelen voor het snijden.
Snijd dunne plakken van 5 mm en bak deze af.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 20 minuten.

Uitkomst: 80 stuks