Recepten

Poffertjes Stroopschnitt

Fonceerdeeg

800 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
200 g   Fruitful Apricot Jam

Recept

1.000 g   Verona
100 g   suiker
550 g   water
350 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

500 g   water
200 g   schenkstroop
400 g   Zeesan Tiramisu
2.000 g   slagroom
500 g   poffertjes

Trempeer

400 g   strooptrempeer

Afwerking

140 g   Mont Blanc

Decoratie

280 g   slagroom
28 st   poffertje (2 st per stuk)
Poffertjes Stroopschnitt

Werkwijze

Twee platen van 60 x 20 cm bekleden met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg van 2,5 mm dik.
Bestrijken met Fruitful Apricot Jam.
Meng de ingrediënten gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder tot een glad beslag.
Het beslag over de Fruitful Apricot Jam verdelen.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 30 minuten.

Meng de poffertjes met 200 gram strooptrempeer en ca. 1 uur laten weken.
Meng de Zeesan Tiramisu met het water en de schenkstroop tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Meng de geweekte poffertjes met de bavaroise.
Trempeer de bodem met de overige trempeerstroop en de platen afvullen, niet glad afstrijken zodat er een grof effect ontstaat.
NB. Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

Na het koelen en- of vriezen, lossen en de bovenzijde bestrooien met Mont Blanc.
Per plaat in stukken snijden van 8 x 18 cm.
Decoreren met een rozet slagroom en 2 poffertjes.

Uitkomst 14 stuks