Home » Recepten » Prokornbrood met Panovite Prokorn

Prokornbrood met Panovite Prokorn

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Prokornbrood met Panovite Prokorn

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerst versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 440 gram.
Bolrijs 45 minuten.
Opmaken en decoreren met Prokorn Decogries.
Narijs 60 minuten.
Driemaal in de lengte insnijden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 38 minuten.

Uitkomst 36 Prokornbroden.

NB. Extra toevoeging van Nordix Super voor de diepvries is niet nodig.
Extra toevoegingen kunnen de beweringen ten aanzien van Prokorn ongeldig maken.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % Panovite Prokorn * } 100%
300 g 3 % gist
5.900 g 59 % water

* Panovite Prokorn bevat zout!

Decoratie

500 g 5 % Prokorn Decogries
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie