Home » Recepten » Rijckelaertjes met Panomix Multikoren Donker

Rijckelaertjes met Panomix Multikoren Donker

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Multik. Donker * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
1.000 g 10 % gist
5.500 g 55 % water
1.500 g 15 % Korent Goud

* Panomix Multikoren Donker bevat zout!

Vulling

4.000 g 40 % Hazelnootstukjes
800 g 8 % water
4.000 g 40 % pruimen
3.000 g 30 % krenten

Decoratie

1.700 g   Decoratie-Mais

Werkwijze

De Hazelnootstukjes ca. 20 minuten weken met de 800 gram water.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 2100 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen en decoreren.
Narijs 45 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 10 minuten.

Uitkomst 425 meergranen bonkies.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie