Recepten Recepten

Roombroodje Vanille Citroen

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
800 g 8 % gist
4.500 g 45 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling

15.280 g   Gele room met Minuta VV (40 g per stuk)
7.640 g   Fruitful Lemon Cream (20 g per stuk)

Decoratie

764 g   Mont Blanc (2 g per stuk) *

* geel gekleurd

Roombroodje Vanille Citroen

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 1200 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Als de bolletjes iets zijn losgekomen platrollen en dubbelvouwen.
Na voldoende rijs bakken.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 7 minuten.

Uitkomst 382 stuks

Meng de gele room met de Fruitful Lemon Cream.
Als de broodjes afgekoeld zijn opensnijden en vullen met 60 gram gele citroenroom.
Bestuiven met de geel gekleurde Mont Blanc.