Home » Recepten » Rozenbroodjes met Roggopan 20

Rozenbroodjes met Roggopan 20

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Rozenbroodjes met Roggopan 20

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Voorrijs 20 minuten.
Afwegen 1700 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen:
- het plateau van de verdeelopboller licht smeren met Carlo
- iets minder slagen laten bollen dan normaal.
De sluiting van het bolletje drukken in decoratie:
- Maanzaad
- Sesamzaad
- Roggebloem
Met de sluiting aan de onderkant, het bolletje laten rijzen.
Na 3/4 narijs de bolletjes keren en op de plaat zetten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 20 minuten.

Uitkomst 289 broodjes.

Van dit deeg is ook stokbrood te maken.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

8.000 g 80 % bloem } 100%
2.000 g 20 % Roggopan 20 }
400 g 4 % gist
150 g 1.5 % bakkerszout
5.800 g 58 % water
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie