Home » Recepten » Schotse Plaatcake

Schotse Plaatcake

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

3.000 g   Schotse Plaatcake
900 g   ei
750 g   water
650 g   basterdsuiker
600 g   boter of margarine
10 g   bakkerszout

Vulling

400 g   rozijnen
200 g   bigarreaux

Werkwijze

Alle grondstoffen op bakkerij temperatuur tegelijk mengen en 5 minuten
in de 2e versnelling met de vlindergard opkloppen.
Soortelijk gewicht 925 gram/liter.
Als laatste de vulling doormengen.

Beslag op een met papier bedekte plaat uitstrijken, bij gebruik van houten rand heeft u wat minder afsnijdsel.

Om de hoeveelheid beslag per plaat uit te rekenen neemt u de lengte en de breedte van de bakplaat vermenigvuldigt met 3 gram, bijvoorbeeld 60 cm x 40 cm=2400 cm x 3 gram =7200 gr. beslag inclusief vulling.

Oventemperatuur 175°C.
Baktijd 60 minuten.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie