Recepten Recepten

Shape - Brood met verlaagd koolhydraatgehalte

Recept

7.500 g 75 % Shapemix 75 MZ * } 100%
2.500 g 25 % volkorenmeel }
200 g 2 % gist
7.500 g 75 % water

* Shapemix 75 MZ bevat zout!

Decoratie

90 g   tarwezemelen (5 g per stuk)
Shape - Brood met verlaagd koolhydraatgehalte

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Kneed het deeg ca. 30% langer in de tweede versnelling dan normaal volkoren.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 950 gram.
Bolrijs 45 minuten.
Opmaken en decoreren met tarwezemelen.
Narijs ca. 90 minuten.
Voor het bakken over de lengte insnijden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd ca. 50 minuten.

Uitkomst 18 stuks