
Smikkelspar met Panomix Toscane
Smikkelspar met Panomix Toscane
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Toscane * | } 100% |
5.000 g | 50 % | bloem | } |
200 g | 2 % | gist | |
5.000 g | 50 % | water |
* Panomix Toscane bevat zout!
Decoratie
360 g | Decoratiegries |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1900 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Decoratiegries op de verdeelplaat strooien, enkel verdelen niet opbollen.
Bovenkant natmaken en overstrooien met Decoratiegries.
Met een grote steker eerst in vieren delen daarna elk kwart nog een keer doorsteken en los op de plaat leggen(8 stukken).
Narijs 60 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 20 minuten.
Rotatieoven 220°C.
Uitkomst 64 smikkersparren.