Home » Recepten » Smikkelspar met Panomix Toscane

Smikkelspar met Panomix Toscane

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Smikkelspar met Panomix Toscane
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Toscane * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
200 g 2 % gist
5.000 g 50 % water

* Panomix Toscane bevat zout!

Decoratie

360 g   Decoratiegries

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1900 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Decoratiegries op de verdeelplaat strooien, enkel verdelen niet opbollen.
Bovenkant natmaken en overstrooien met Decoratiegries.
Met een grote steker eerst in vieren delen daarna elk kwart nog een keer doorsteken en los op de plaat leggen(8 stukken).
Narijs 60 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 20 minuten.
Rotatieoven 220°C.

Uitkomst 64 smikkersparren.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie