Recepten

S'mores Bars Chocolade & Mallow

Fonceerdeeg

900 g   Sloffendeeg met Kanomix

Vulling 1

800 g   Sweet Glacé Choc Zacht
250 g   slagroom

Vulling 2

500 g   Mallow
100 g   water *

* 100°C

S'mores Bars Chocolade & Mallow

Werkwijze

Zet de Mallow minimaal één dag van tevoren op een warme plek (ca. 40°C).
Een andere mogelijkheid is om de Mallow à la minute te verwarmen in de magnetron.

Het deeg uitrollen tot een dikte van 6 mm.
Fonceer de bodem van de Bakvorm Plaatcake (37 x 27,5 cm) met sloffendeeg.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.

Meng de gesmolten Sweet Glacé Choc Zacht homogeen met de gekookte slagroom.
Verdeel deze massa over de gebakken bodem en koel deze.

Meng de Mallow met water in een lage versnelling met de garde.
Zorg ervoor dat de totale massa minimaal 60°C wordt.
Zodra de massa schuimig begint te worden, de machine in de hoogste versnelling zetten.
Klop gedurende 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de machine. Soortelijk gewicht ca. 350 g/l.
Draai dit niet luchtiger ander bestaat de kans dat de Mallow verbrand tijdens het flamberen.

Strijk de Mallow op de gekoelde bodem en tamponeer deze.
Afschroeien met een brander, minimaal 2 uur in de koelkast laten staan voor het snijden.

Snijden in gewenste grootte.

Uitkomst 35 stuks bij 7 x 3 cm.