Home » Recepten » Snij Marsepein Pistache

Snij Marsepein Pistache

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Snij Marsepein Pistache

Werkwijze

Maak een dag van te voren de decoratie (plastische chocolade).
Verwarm de Rolfondant in de magnetron tot 50ºC, meng hierdoor het water.
Smelt de Arabesque en meng deze met de Muffinolie.
Meng beide goed met een garde, eventueel machinaal met de vlinder.
Stort het uit op plastic en dek het af met plastic.
Laat het een nacht opstijven op een koele (ca. 15°C) plaats.

Meng de Maro 1:1,5 Vorm met de Wigo Compound Pistache, voeg als laatste de pistachenoten toe.
Niet te lang mengen anders breken er teveel noten.
Verdeel in twee stukken, rol ieder stuk tot een pil van 25 cm lengte en 7 cm doorsnede.

De plastische chocolade doorwerken en uitrollen tot een dikte van 5 mm.
Gebruik poedersuiker tegen het plakken.
Strijk de plak in met suikerwater en rol de snij marsepein in de plastiche chocolade.
Iets laten aandrogen en druk de pil tussen twee platen tot een ovale rol,
zodat deze mooi stevig staat en niet wegrolt.

Uitkomst 2 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

2.500 g   Maro 1:1,5 Vorm
125 g   Wigo Compound Pistache
200 g   pistachenoten *

* Licht gebruneerd.

Decoratie

575 g   Arabesque Blanc 29
325 g   Rolfondant
60 g   water
35 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie