Home » Recepten » Soezenbloem Banaan

Soezenbloem Banaan

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Soezenbloem Banaan

Werkwijze

Jello Totaal met water van 50°C mengen.
In de 2e versnelling 8 tot 10 minuten draaien met de vlindergard.
Spuit 75 middelmaat soezen.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.

De eerste 6 minuten met de schuif dicht, als de soes van de plaat los komt dan 19 minuten met de schuif open gaar bakken.
Maak 15 ronde plakken van hardewenerdeeg van 15 cm doorsnede.
De gebakken hardewenerplakken bestrijken met ingekookte Abrikozenmoes.
Plaats 5 soezen op de hardewenerplak en het geheel door de Dip Banaan halen.
Decoreren met een dun streepje chocolade.

Meng de Zeesan Neutraal met het warme water en voeg dan de vloeibare Arabesque Blanc 29 meng tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt in gedeeltes erdoor.

De bovenzijde afsnijden en vullen met de witte chocolademousse en de kapjes terugplaatsen.
Spuit een grote rozet in het midden en decoreren met witte chocoladekrullen.
Afwerken met 5 groene marsepein lenteblaadjes.

Uitkomst 15 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

1.000 g   Jello Totaal
1.500 g   water

-

1.050 g   Hardewenerdeeg met Kanomix

Vulling

600 g   Abrikozenmoes

Afwerking

900 g   Dip Banaan

Vulling 1

1.000 g   Arabesque Blanc 29
375 g   water *
250 g   Zeesan Neutraal
1.000 g   slagroom

* 50°C

Decoratie

525 g   Chocoladeschaafsel Wit
150 g   Maro 1:3 Rol Groen
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie