Recepten Recepten

Speculaas Herfstbolletjes

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
4.300 g 43 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol
250 g 2.5 % Speculaas Orenta *
2.500 g 25 % weekwater

* meerdere uren van te voren weken, bij voorkeur 1 dag in 10 maal eigen gewicht water (weekwater)

Vulling

2.000 g 20 % bitterkoekjes
8.000 g 80 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten

Decoratie

3.800 g   Victoriabeslag Speculaas (8 g per stuk)
Speculaas Herfstbolletjes

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 2100 gram.
Bolrijs ca. 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Strijken met Ovex Liquide en decoreren met het Victoriabeslag.
Narijs 90 minuten.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 8 minuten.

Uitkomst 475 stuks