Home » Recepten » Speculaasplaatcake met Genova Orange

Speculaasplaatcake met Genova Orange

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Speculaasplaatcake met Genova Orange

Werkwijze

Een plaat van 60 x 40 cm beleggen met bakpapier en hierop een plak speculaasdeeg van 1,5 mm dik leggen (licht prikken).
Hierop van Perla Amandelpan met een glade spuit 8 banen spuiten.
De Genova Orange en de Speculaas Orenta met het water gedurende 5 minuten in de tweede versnelling met de vlinder mengen tot een glad beslag.
Het beslag over het speculaasdeeg en de Perla Amandelpan verdelen.

Maak van de Amandelstaafjes, suiker, Citroenrasp en eiwit een victoriabeslag en strooi dat over het beslag.

Oventemperatuur 180°C.
Baktijd ca. 40 minuten.
Ratatieoven 160°C.

Na het bakken en afkoelen licht overstuiven met een mengsel van Speculaas Orenta en Mont Blanc.
Op de gewenste grootte snijden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Gronddeeg

600 g   Speculaasdeeg voor gevuld speculaas

Vulling

1.800 g   Perla Amandelpan

Recept

3.000 g   Genova Orange
1.200 g   water
75 g   Speculaas Orenta

Decoratie

300 g   suiker
300 g   amandelstaafjes
40 g   Citroenrasp
20 g   eiwit
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie