Recepten

Spelt Crackers

Recept

1.000 g 100 % Panovite Spelt *
60 g 6 % gist
400 g 40 % water
50 g 5 % ei
100 g 10 % boter
50 g 5 % Exakt Ambacht

* Panovite Spelt bevat tarwegluten, niet geschikt voor mensen met tarwe-allergie

Decoratie

195 g   speltvlokken (3 g per stuk)
Spelt Crackers

Werkwijze

Van alle grondstoffen een koel deeg draaien.
I.v.m. een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling draaien.
Opmaken als voor brood, aanpassen aan de bakplaat (ca. 1800 gram per plaat).
Voorrijs 20 minuten.
Uitrollen op 2.5 mm.
Op platen met siliconen papier leggen.
De deegplak prikken.
Snijden 12 bij 6 cm.
E.v.t. natmaken en bestrooien met Sesamzaad, Zadenmix of Speltvlokken.
Narijs 25 minuten.

Oventemperatuur 190°C. aflopend.
Baktijd 35 minuten.
De laatste 5 minuten de schuif open.

Uitkomst 65 stuks