Home » Recepten » Speltstol

Speltstol

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Speltstol

Werkwijze

De Hazelnootstukjes KC en cranberries ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het eigen gewicht.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Vulling 1 direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 600 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Opmaken als voor vruchtenbrood en de spijspil (120 gram) inrollen.
Decoreren met de gemengde Hazelnootstukjes en Glanssuiker.
Narijs 30 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 37 minuten.

Decoreren met Mont Blanc. Maak hierbij gebruik van een Speltsjabloon.

Uitkomst 51 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % Panovite Spelt Licht * } 100%
800 g 8 % gist
60 g 0.6 % bakkerszout
5.000 g 50 % water
2.000 g 20 % Maestro Boterstol
200 g 2 % Protea

* Panovite Spelt Licht bevat zout!

Vulling 1

10.000 g 100 % rozijnen
2.000 g 20 % Hazelnootstukje KC
1.000 g 10 % cranberries

Vulling 2

6.120 g   Perla met Ei (120 g per stuk)

Decoratie

1.530 g   Hazelnootstukjes (30 g per stuk)
510 g   Glanssuiker Grof (10 g per stuk)
102 g   Mont Blanc (2 g per stuk)
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie