Recepten

Speltstol

Recept

10.000 g 100 % Panovite Spelt Licht *
800 g 8 % gist
60 g 0.6 % bakkerszout
5.000 g 50 % water
2.000 g 20 % Maestro Boterstol
200 g 2 % Protea

* Panovite Spelt Licht bevat zout!

Vulling 1

10.000 g 100 % rozijnen
2.000 g 20 % Hazelnootstukje KC
1.000 g 10 % cranberries

Vulling 2

6.120 g   Perla met Ei (120 g per stuk)

Decoratie

1.530 g   Hazelnootstukjes (30 g per stuk)
510 g   Glanssuiker Grof (10 g per stuk)
102 g   Mont Blanc (2 g per stuk)
Speltstol

Werkwijze

De Hazelnootstukjes KC en cranberries ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het eigen gewicht.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Vulling 1 direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 600 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Opmaken als voor vruchtenbrood en de spijspil (120 gram) inrollen.
Decoreren met de gemengde Hazelnootstukjes en Glanssuiker.
Narijs 30 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 37 minuten.

Decoreren met Mont Blanc. Maak hierbij gebruik van een Speltsjabloon.

Uitkomst 51 stuks