Recepten Recepten

Spikkelpiramide

Recept

160 g   Zeesan Lemon
195 g   water
800 g   slagroom
120 g   spinazie (diepvries) *

* Spinazie à la Crème

Vulling

175 g   spinazie (diepvries) *
210 g   Rolbeslag met Maestro Moscovisch

* Spinazie à la Crème

Afwerking

280 g   Glazuur voor spiegels (Helder) met Zeesan Neutraal en Paletta ColdJel *

* iets groene kleurstof

Decoratie

50 g   limoen
35 g   choco decor *

* witte krul

Spikkelpiramide

Werkwijze

Meng de Zeesan Lemon met het water en de ontdooide spinazie a la creme tot een gladde massa.
Spatel 1/3 deel van de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor en vervolgens de rest.

De punten van de piramide vorm (silliconenmat pavoflex px004) vullen met ontdooide spinazie a la creme.
Afvullen met de bavariose en afdekken met een kapselplakje van 6x6 cm.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

Bevroren piramides doorhalen in de groene heldere glazuur.
Afwerken met een witte chocoladespiraal en een stukje limoen.

Uitkomst 35 stuks