Recepten Recepten

Suikerlatjes

Recept

1.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
1.000 g 50 % bloem }
100 g 5 % gist
840 g 42 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Doortoeren

800 g 40 % korstboter/margarine

Decoratie

300 g   basterdsuiker
300 g   Glanssuiker Grof
Suikerlatjes

Werkwijze

Van alle grondstoffen een koel deeg vormen.
Direct de korstboter doortoeren.
Toeren 4 x in vieren.
Het deeg vrijwel direct afwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm.
Snijden in stukken van 3 x 9 cm (ca. 15 gram).
Strijken met ei en decoreren met een mengsel van basterd en glanssuiker.

Oventemperatuur 190°C aflopend.
Baktijd 35 minuten.
De laatste 5 minuten de schuif open.

Uitkomst 256 stuks