Home » Recepten » Surinaamse Broodjes met Panovite Suriname

Surinaamse Broodjes met Panovite Suriname

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 1700 gram en opbollen.
Direct verdelen en opbollen.
De bolletjes 10 minuten los laten komen, hiervan puntjes vormen en op met rijstemeel bestrooide platen leggen.
Na circa 15 minuten de puntjes in het midden in de lengte indrukken.
Na het drukken de puntjes ondersteboven leggen.
Na 45 minuten de puntjes omdraaien en bakken.
Bakken met iets stoom.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 12 minuten.

Uitkomst 277 broodjes.


NB: Voor de diepvries 1 à 2% Nordix Super toevoegen.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % Panovite Suriname * } 100%
500 g 5 % gist
5.200 g 52 % water

* Panovite Suriname bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie