Recepten

Taart op Maat Amaretto

Fonceerdeeg

2.200 g   Kanomix
1.000 g   boter
250 g   bloem
150 g   ei
70 g   Citroenrasp
10 g   bakkerszout

Recept

3.500 g   Verona
1.750 g   water
1.750 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

1.050 g   Zeesan Neutraal
1.300 g   water
5.250 g   slagroom
150 g   Gel Amaretto 50%
500 g   Butterscotch Granulaat

Afwerking

1.400 g   Paletta Spray Neutraal

Decoratie

2.500 g   slagroom
420 g   choco decor (15 g per stuk)
112 st   bitterkoekjes (stuks) (4 st per stuk)
Taart op Maat Amaretto

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken en uitrollen op 2,5 mm.
Vlaaipan van 18 cm fonceren, gebruik ca. 130 gram deeg per taart.
Meng de ingrediënten van het recept gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder tot een glad beslag.
De gefonceerde vorm vullen met 250 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 170°C
Baktijd 30 minuten.

Meng de Zeesan Neutraal, Gel Amaretto met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor, als laatste de Butterschotch doormengen.
Spuit 10 gladde doppen op de rand en een grote dop in het midden van de taart.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Met een kwast en mokka wat vegen op de bavaroise strijken.
Het geheel afgeleren met Paletta Spay Neutraal .
Decoreren met enkele rozetjes en een grote rozet slagroom, chocolade decor en bitterkoekjes.

Uitkomst 28 stuks