Home » Recepten » Tarwebollen met Aromalt Dubbel Donker

Tarwebollen met Aromalt Dubbel Donker

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1650 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en vormen eventueel decoreren.
Narijs 70 minuten.

Oventemperatuur 280°C.
Baktijd 8 minuten.

Uitkomst 324 broodjes.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

7.000 g 70 % volkorenmeel } 100%
3.000 g 30 % bloem }
500 g 5 % gist
170 g 1.7 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
1.500 g 15 % Exakt Extra Bruin
100 g 1 % Aromalt Dubbel Donker
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie