Home » Recepten » Theebeschuit

Theebeschuit

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Werkwijze

Van 2/3 deel van bloem, gist, melkpoeder, water en wat suiker wordt een zetsel gemaakt.
Deegtemperatuur 22°C.
Rijstijd 20 minuten.
Nu de eieren, suiker en een weinig bloem doordraaien.
Vervolgens de resterende bloem en het zout doorwerken.
Tenslotte de Beschuitgelei toevoegen.
Van het geheel een niet te stijf, doch soepel en droog deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
Het deeg iets los laten komen.
Deegstukken afwegen, opmaken en langrollen.
De lange deegstukken in de vormen leggen en na enige rijs platdrukken.
Na voldoende narijs bakken.

Oventemperatuur 240°C.

Nadat de beschuitbroden afgekoeld zijn, zo mogelijk na 1 dag, beschuitjes snijden van 1 cm dikte.
De beschuitjes overstrooien met castormelis.

Met toevoeging van wat stoom kleuren bij 220°C.

Om het afvallen van de suiker tegen te gaan, kunnen de beschuitjes enige uren in een vochtige rijskast gezet worden om daarna te kleuren.
Voor kaneelbeschuitjes de suiker vermengen met kaneel.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % beschuitbloem } 100%
800 g 8 % gist
100 g 1 % bakkerszout
4.000 g 40 % water
400 g 4 % melkpoeder
800 g 8 % basterdsuiker
1.200 g 12 % ei
1.200 g 12 % Beschuitgelei
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie