Home » Recepten » TieVie-Cookies met Hartige Fonceer

TieVie-Cookies met Hartige Fonceer

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

2.000 g   Hartige Fonceer
1.000 g   boter
350 g   glucosestroop
400 g   oude kaas
200 g   ei
20 g   bakkerszout
8 g   peper
8 g   nootmuskaat
10 g   bouillonpoeder

Werkwijze

Van alle grondstoffen een soepel en homogeen deeg zetten.
Het deeg koelen.
Het deeg aanwerken en vervolgens uitrollen op ca. 2 mm.
Hiermee een plaat van 60 x 40 bekleden (700 gram).

De deegplak strijken en bestrooien met bv.150 gram gerasptekaas, kruiden, zaden, grof zeezout, Decoratie-Mais, noten of gesnipperde ui.

Een andere mogelijkheid is om de garnituur door het deeg te mengen.

Dit deeg is goed via de koekjes walsmachine te verwerken.

Oventemperatuur 170°C.
Baktijd 18 - 20 minuten.

Direct na het bakken snijden in de gewenste grootte en vorm.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie